Surfspot Behoud

Home » Issues » Surfspot Behoud

Kleine, korte golfjes tot mooie lange lijnen; als de condities juist zijn komt de Noordzee tot leven en veranderen soms stille stranden in ware surflocaties. De combinatie van een juiste kustligging, goede zandbanken en de aanwezigheid van eventuele strekdammen of havenhoofden maken of breken de surfcondities. Bouwprojecten en kustversterkingen beïnvloeden deze eigenschappen in hoge mate. Bijzondere surfplekken dreigen daardoor te veranderen en soms zelfs te verdwijnen.

Kustontwikkeling hoeft echter geen bedreiging te zijn. Door in het ontwerp rekening te houden met de golven kan er zelfs een win-win situatie worden ontwikkeld; een veiligere kust en betere golven.

Golfsurfen is echter een relatief jonge sport in Nederland. Surfers, evenals windsurfers en kitesurfers, zijn vaak slecht vertegenwoordigd in kustbeleid. Surfrider Foundation Holland heeft daarom de handen ineen geslagen met de HSA, de Holland Surfing Association. Samen komen we op voor de belangen die jij als surfer hebt en vechten we voor een duurzame kustontwikkeling waarbij veiligheid én goede surfcondities worden gewaarborgd.

 

Meer informatie over Save Our Spots projecten? Neem contact op met Martijn

Bezig met versturen